Training boogschieten te paard

Sinds november 2018 geef ik trainingen in boogschieten te paard. Zelf heb ik in de afgelopen jaren regelmatig getraind met Christoph Némethy, Mihai Cozmei, Wojtek Osiecki, Ali Ghoorchian en Dimitar Trukanov. Tijdens deze trainingen zijn voor mij heel belangrijk, om mijn eigen niveau als boogschutter te paard te verhogen en om het niveau waarop ik lesgeef te verbeteren. Wat ik leer tijdens het trainen met hen, geef ik in mijn eigen trainingen weer door aan mijn eigen leerlingen.

Met Mihai Cozmei in Gauchoux

De afgelopen jaren gaf ik trainingen op een kleine pensionstal in Maarsbergen. Aan deze samenwerking is nu een einde gekomen door verschil in inzichten. Gelukkig heb ik een nieuwe locatie gevonden om trainingen te kunnen geven, de Magnolia Ranch in Hengelo (gld). Op de Magnolia Ranch organiseren we elke twee à drie weken een training. Deze trainingen publiceren we op onze facebook pagina als evenement.  https://www.facebook.com/siemhorsebackarchery/ 

With Esmée on Boots

Hier kun je meer lezen over de Magnolia Ranch:  https://siemhorsebackarchery.com/2020/07/28/magnolia-ranch/ 

Privé trainingen met jouw eigen paard op jouw eigen locatie zijn altijd mogelijk, net als demo’s. Neem daarvoor gerust contact met ons op. 

De training

Iedere training begint met een training te voet (grond training). Dit is bedoeld om je de goede techniek aan te leren en/of te verbeteren.

Ik kan de de Hongaarse manier van schieten aanleren, ook wel de drie vinger techniek genoemd. Hierbij houdt je de pijlen in de booghand. Ook verschillende duim technieken, waarbij je meestal vanuit de quiver schiet, kan ik je aanleren. Zelf schiet ik met verschillende technieken en bogen op de verschillende wedstrijdbanen waardoor ik je goed kan helpen met verschillende technieken, al naar gelang jouw wens. Meestal beginnen we met de Hongaarse techniek maar mocht later blijken dat “duim” jou beter past, dan help ik je daarmee.

Daarna gaan we te paard. We kijken rustig naar jouw paard en de mogelijkheden.

Mocht je in de toekomst wedstrijden willen rijden in het buitenland, dan kan ik je hierbij helpen. In mijn blogs, die je ook op deze site kunt terug vinden, kun je meer lezen over mijn ervaringen. Op dit moment heb ik HA6 grade volgens de IHAA standaard. Dit is de hoogste grade die nu door een Nederlander is behaald.

Veiligheid

Tijdens het boogschieten en het paardrijden is veiligheid van groot belang. En in de combinatie van de twee sporten natuurlijk ook! We nemen dan ook de tijd om je de veiligheidsregels uit te leggen. Mochten wij tijdens de training vinden dat we jouw veiligheid, de veiligheid van andere deelnemers of de veiligheid en het welzijn van onze paarden niet kunnen waarborgen, dan behouden we altijd het recht de training met jou stop te zetten.

Ook jonge kinderen kunnen het boogschieten te paard bij ons leren. Het is dan wel de bedoeling dat ze goed luisteren met het oog op de veiligheid. Het kan een goed idee zijn om dan te beginnen met een privé les.

_DSC2860

Vragen?

Siem: +31623902951

Jouke: +31636034546