Training boogschieten te paard

De afgelopen jaren gaf ik trainingen op een kleine pensionstal in Maarsbergen. Aan deze samenwerking is nu een einde gekomen door verschil in inzichten. Op dit moment heb ik dus geen eigen locatie om trainingen te geven. Ik sta open voor nieuwe mogelijkheden dus als je iets weet kun je altijd contact met mij opnemen.

Privé trainingen met jouw eigen paard op jouw eigen locatie zijn altijd mogelijk, net als demo’s. Ook daarvoor kun je contact met me opnemen.

De training

Iedere training begint met een training te voet (grond training). Dit is bedoeld om je de goede techniek aan te leren en/of te verbeteren.

Ik kan de de Hongaarse manier van schieten aanleren, ook wel de drie vinger techniek genoemd. Hierbij houdt je de pijlen in de booghand. Ook verschillende duim technieken, waarbij je meestal vanuit de quiver schiet, kan ik je aanleren. Zelf schiet ik met verschillende technieken en bogen op de verschillende wedstrijdbanen waardoor ik je goed kan helpen met verschillende technieken, al naar gelang jouw wens. Meestal beginnen we met de Hongaarse techniek maar mocht later blijken dat “duim” jou beter past, dan help ik je daarmee.

_DSC4172

Daarna gaan we te paard. We kijken rustig naar jouw paard en de mogelijkheden.

_DSC3724
Sharon op Jewel doet het goed!

_DSC4854

Esmée op Nency tijdens de Postal Match

_DSC3804

Mocht je in de toekomst wedstrijden willen rijden in het buitenland, dan kan ik je hierbij helpen. Mijn ervaring op internationale wedstrijden hoop ik het komende jaar uit te breiden. In mijn blogs, die je ook op deze site kunt terug vinden, kun je meer lezen over mijn ervaringen. Op dit moment heb ik HA4 grade volgens de IHAA standaard. Dit is de hoogste grade die nu door een Nederlander is behaald.

Veiligheid

Tijdens het boogschieten en het paardrijden is veiligheid van groot belang. En in de combinatie van de twee sporten natuurlijk ook! We nemen dan ook de tijd om je de veiligheidsregels uit te leggen. Mochten wij tijdens de training vinden dat we jouw veiligheid, de veiligheid van andere deelnemers of de veiligheid en het welzijn van onze paarden niet kunnen waarborgen, dan behouden we altijd het recht de training met jou stop te zetten.

Ook jonge kinderen kunnen het boogschieten te paard bij ons leren. Het is dan wel de bedoeling dat ze goed luisteren met het oog op de veiligheid. Het kan een goed idee zijn om dan te beginnen met een privé les.

_DSC2860

In English

If Dutch is not your language I can train with you using English. I am used to train using the English language and my horseback archery English is good. For more information about training: Training with Siem

Vragen?

Bij vragen kun je contact met mij opnemen: joukeboerma@gmail.com